به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ فتح اله حقیقی در جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان با اشاره به اینکه اقدامات جزیره ای در حوزه اجتماعی، کاری از پیش نمی برد، افزود: برای پیشبرد بهتر برنامه های پیشگیرانه حوزه آسیب های اجتماعی به ویژه در خصوص خودکشی و نزاع اقدامات لازم انجام گیرد.
وی با تاکید بر ارائه برنامه اجتماعی پس از کرونا در استان نیز گفت: در این خصوص گله مندی هایی وجود دارد، چرا که از زمان شیوع بیماری تا کنون حوزه های اجتماعی آنگونه که باید و شاید وارد عمل نشدند و سنگینی بار بر دوش تعدادی از نهادهای و دستگاهها بود.
استاندار زنجان ادامه داد: برنامه ریزی کار گروه اجتماعی به موضوع پس از کرونا باید در اولویت باشد، هر چند مطالعه و طرحی در شورای تامین انجام گرفته است که هیات اندیشه ورز بر این موضوع باید نظارت کند.
وی با اشاره به گزارش ارائه شده از سوی نیروی انتظامی استان در خصوص میزان درگیری و نزاع گفت: طبق آمار اعلام شده بیشترین نزاع در بین گروه سنی ۳۱ تا ۵۰ سال اعلام شده، این در حالی است که در این سنین فرد متعادتر میشود و این موضوع نیازمند بررسی است.
مقام عالی استان ادامه داد: طبق همین آمار نزاع در میان افراد بالای ۷۱ سال نیز مواردی در استان اعلام شده است و بر خلاف تصور که این واقعه بیشتر در سنین زیر ۲۰ سال تداعی می شود که بروز چنین مساله ای در این گروه سنی نیازمند بررسی های بیشتر و نقشه راه است.
استاندار زنجان با اشاره به اینکه تا سال ۹۷، میانگین دستمزد کارگر در زنجان با متوسط کشوری همخوانی داشت، ادامه داد: در زمان حاضر این رقم از میانگین کشوری نیز بالاتر بوده و این موضوع نشان دهنده آن است که وضعیت بیکاری استان در مقایسه با استانهای دیگر بهتر شده است.
وی با بیان اینکه شمار بیمه بیکاری استان ۳۰۸ نفر طی اسفند سال گذشته بوده که نسبت به فروردین همین سال روند کاهشی داشته است، افزود: شمار بیمه اجباری به غیر از بازنشستگان ۶ هزار و ۸۱۷ نفر در استان افزایش داشته است و این جای سوال دارد که چرا نزاع در سنین یاد شده رخ داده است.
نماینده عالی دولت در استان با اشاره به ارائه گزارش دانشگاه علوم پزشکی در خصوص خودکشی نیز گفت: وضعیت این شاخص در استان نسبت به میانگین کشوری پایین تر است که در این خصوص نیز باید تحلیل های لازم با همکاری بین بخشی نیروی انتظامی و دانشگاه علوم پزشکی انجام گیرد.
استاندار زنجان با بیان اینکه باید در مسائل اجتماعی به ویژه شاخص های اعلامی توجه بیشتری داشت، ادامه داد: طی ۲ هفته این موضوع مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و راهکارهای دقیق آن مبتنی بر ارائه یک طرح به وزارت کشور ارائه تا اعتباری برای پیشگیری و حل آن تخصیص یابد.
حقیقی با بیان اینکه راهکارهایی نیز در شورای برنامه ریزی و توسعه استان برای حل این معضل اتخاذ شود، گفت: این موضوع مهم بوده و اقدامات پیشگیرانه می تواند چشم انداز بهتری را فراهم کند و در این خصوص شورای اطلاع رسانی و ستاد جوانان نیز می توانند راهکارهای عملیاتی ارائه کنند.
استاندار زنجان با اشاره ایجاد یک مرکز برای تبادلات لازم در موضوع یاد شده تاکید کرد و گفت: کارگروه اجتماعی، فرهنگی و خانواده جایگاه ویژه ای دارد و بر این مبنا پیشنهادات و مصوبات می تواند در حوزه آسیب های اجتماعی راهگشا باشد.
وی با بیان اینکه جمع آوری مستندات زندگی در شهر زنجان مورد توجه قرار گیرد، گفت: این مساله و بازگویی آن نیز می تواند به شاداب سازی شهری منتهی شود.
استاندار زنجان به لزوم اجتناب از موازی کاری در حوزه اجتماعی تاکید کرد و گفت: ارائه پیشنهادات عملیاتی در این بخش بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد که موازی کاری خود یک نوع آسیب به شمار می آید.
نظر شما